Turnhoutsebaan wordt fietsstraat

We lazen vanmorgen met een glimlach de krant. Na verschillende jaren vragen naar een oplossing voor fietsveiligheid van de Turnhoutsebaan, onder meer nog als districtsraadslid in Borgerhout, wordt de Turnhoutsebaan omgedoopt tot een fietsstraat.

We juichen deze ingreep uiteraard toe en bedanken naast minister Lydia Peeters uitdrukkelijk ook de trekkers achter “Turnhoutsebaan, Pak ze aan”, ze ijveren al jaren met schitterende, vaak ludieke acties tot een verbetering van de inrichting van deze belangrijke verkeersas.

Deze aankondiging mag ook niet te vrijblijvend zijn, want er is nog altijd nood aan een structurele heraanleg van de Turnhoutsebaan. Met evident aandacht voor de veiligheidsproblemen die de gemengde verkeersstromen met zich meebrengen, maar uitdrukkelijk ook met een keuze voor de inplanting van meer groen.

Laat ons vandaag vooral blij zijn met deze eerste stap. Als de handhaving volgt, kan dit de Turnhoutsebaan alvast een stuk veiliger en aangenamer maken. We blijven het alvast opvolgen.

Sam Voeten

Trotse tweelingpapa. Geboren in ‘t district van tram 3. Al 30 jaar Antwerpenaar.