zuurpruimdading deel 2

Sam Voeten: Deze dading breekt Antwerpse belastingbetaler… zuur op

Herinnert u zich de #zuurpruimdading nog? Door een procedureslag van drie buurtbewoners lag de werf op de Gedempte Zuiderdokken maandenlang stil. Er waren (terechte) problemen met de mobiliteit, maar en cours de route schrapte men met behulp van een dading ook een sportterrein én élk toekomstig, groot evenement. Dat betekende bijvoorbeeld vaarwel voor Antwerpen Zingt… . Gemeenteraadslids Sam Voeten waarschuwde toen het stadsbestuur. Dit kon wel eens een gevaarlijk en duur precedent worden. Want de werf lag hierdoor maanden stil. De aannemer liet het daar uiteraard niet bij en vroeg daarom een schadevergoeding voor de gemiste inkomsten. Terecht, u zou dat wellicht ook doen. Dit leidde tot alweer een dading. Eentje van € 7 miljoen. 7 miljoen die we met z’n allen gaan betalen.

Dit had jammer genoeg voorkomen kunnen worden. Het project was gebouwd op juridisch drijfzand. Er werd in de beginfase ook veel te weinig in dialoog gegaan met de buurt, waardoor je dit soort blunders later tegenkomt. Deze zuurpruimdading breekt de Antwerpse belastingbetaler ondertussen wel heel zuur op. Géén evenementen meer op de Gedempte Zuiderdokken en een pittige factuur van maar liefst 7 miljoen euro erbovenop. 7 miljoen. Dat is 1/3e van wat het toekomstige park kost. Een park waar we met z’n allen naar uitkijken Hopelijk kunnen we er nu snel in rondlopen want we hebben er zeker genoeg voor betaald.

https://atv.be/nieuws/stilleggen-bouw-parking-gedempte-zuiderdokken-kost-de-stad-7-miljoen-euro-99652

Sam Voeten

Trotse tweelingpapa. Geboren in ‘t district van tram 3. Al 30 jaar Antwerpenaar.