Zwemvijver Boekenberg

Het weer laat het de laatste dagen wat afweten, maar juni startte met zomerse temperaturen.

Dat gecombineerd met mensen die steeds meer de vrijheid herontdekken en er op uit trekken op zoek naar verkoeling zorgde voor problemen aan ons enige gratis openluchtzwembad: Boekenberg. Bij grote drukte wordt er daar overgeschakeld naar het zogenaamde blokzwemmen. Mensen krijgen een tijdsblok van 1.5u en er worden maximaal 240 bezoekers toegelaten. Uit oogpunt van crowd controle en het managen van de resterende coronamaatregelen is dat uiteraard een goede ingreep. Maar
het is ook erg arbitrair, want medewerkers beslissen wanneer er wordt over gegaan tot blokzwemmen en bovenal je bent nooit zeker van een plekje want reserveren kan niet. Dat leidde alvast op de eerste warme dagen van dit jaar tot lange files. Je zal er maar staan met je kroost en al je spullen niet wetende of en wanneer je kan gaan zwemmen. Met het risico dat je langer aanschuift dan daadwerkelijk zwemt.

Dat lijkt ons beter te kunnen, want er is een stedelijk reservatiesysteem beschikbaar en zoals eerder hier gesteld is er ook een systeem om de drukte in de zwembaden aan bezoekers op voorhand aangeeft. Daarom was onze vraag kort maar duidelijk aan schepen Wouters: kan u ook voor Boekenberg het reservatiesysteem en de druktebarometer invoeren? Wordt vervolgd.

Caroline Bastiaens

Gemeenteraadslid, oud-schepen van cultuur, fiere mama.