CD&V-jongeren op de bres voor grotere honden- losloopzones

De behoefte aan een grotere losplopzone is erg groot in de Polder.

CD&V-jongerenvoorzitter Nick Van Roosbroeck : “Er zijn al vijf hondenweides, maar die zijn veel te klein om honden écht lekker te laten ravotten. Ze zijn trouwens toe aan een flinke opknapbeurt. Mocht die er komen, kan misschien gedacht worden aan een speeltuigenparcours of aan een hondenzwemvijver.”

Bevoegd districtsschepen Sandra Suykerbuyk (CD&V) steunt de actie van de Facebookgroep en de jongerenafdeling van haar partij. “Er is hier inderdaad een behoefte aan grotere losloopzones voor honden. Of die er komen of niet, dat beslist de stad Antwerpen. Als district kunnen we alleen advies geven. De vraag om werk te maken van losloopzones in het district werd alleszins al aan het stadsbestuur gesteld. Maar de coronacrisis heeft het proces vertraagd. Tijdens de pandemie is nochtans gebleken dat de behoefte aan grotere losloopzones nog altijd groeit. Het wordt nu uitkijken waar deze eventueel kunnen worden ingeplant. Niet zo eenvoudig, want het moet wel op openbaar domein gebeuren.” Als voorbeeld verwijst de schepen naar de losloopzone in buurgemeente Stabroek. Palend aan de Velttuinen in het Elsenbos is daar een losloopzone van ongeveer één hectare.