Tulpenpluk voor de zorg

Zeg het met een boeketje: polderdistrict schenkt 13.000 tulpen aan Antwerpse ziekenhuizen

De tweejaarlijkse tulpenpluk in het polderdistrict, normaal in april, kon wegens de coronapandemie niet doorgaan. Jammer, want het evenement lokt duizenden enthousiaste plukkers. 170.000 bloemen zomaar weggooien, daar had het district geen zin in.

Een mobiele ploeg, vergezeld van CD&V-districtsschepen Sandra Suykerbuyk, ging dan ook op pad met 13.000 tulpen voor de zorg. De ziekenhuizen kregen er 9.000, de rest ging naar woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen. De komende dagen verdeelt het district nog eens vijfduizend bloemen in zorginstellingen. Al deze boeketten werden vers geplukt door leerlingen van de basisscholen in Berendrecht-Zandvliet-Lillo, stadsmedewerkers en vrijwilligers.

Ook digitaal kon je tulpen schenken met het tulpenspel. Waarbij je een digitaal boeket kunt doorsturen naar vrienden, collega’s en familie.