Thijs Van den Brande volgt Paul De Vroey op als lid van het bijzonder comité van de sociale dienst

Het Antwerpse bijzonder comité van de sociale dienst moet na 18 jaar afscheid nemen van Paul De Vroey (CD&V), hij wordt opgevolgd door Thijs Van den Brande (32), ingenieur en (sociaal) ondernemer. Paul De Vroey wist als ocmw-raadslid in Antwerpen heel goed wat er speelde in de stad en waar de noden het grootst waren. Zo stond hij onder andere ook mee aan de wieg van Park Spoor Noord, een broodnodige long voor Antwerpen Noord.

Die manier van werken wil Thijs Van den Brande verder zetten. “Ik ben zelf actief als vrijwilliger bij ‘Samen tegen Armoede’ en als er één ding is wat ik daar uit mee neem is dat een sociaal beleid niet over mensen moet worden gevoerd, maar met mensen. Net zoals je samen met ondernemers vorm geeft aan je visie op handel, zo moet je met de ervaringsexperten, die elke dag vechten tegen armoede, vorm geven aan het armoedebeleid.”

Zowel Thijs Van den Brande als Paul De Vroey zijn ervan overtuigd dat de rol die het sociaal comité te spelen heeft in deze stad van enorm belang is. “Met de coronacrisis zien we helaas dat de hoeveelheid mensen die moet aankloppen voor steun elke dag verder stijgt. De nood is hoog, vraag is of de huidige recepten daar antwoorden op kunnen bieden.”