Een nieuwe speeltuin voor het Wanninckhovepark

In het Wanninckhovepark (’t Neerhofke) bouwt het district vanaf juni een nieuwe en grotere speeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Hans Ides, schepen ven jeugd voor CD&V in Wilrijk : “Na de nieuwe pluktuin, aanpak voetbalveldje en bloemenweide de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. We kiezen er na inspraak van de buurt bovendien bewust voor om de speeltuin uit te breiden en ook meer banken te zetten.”

Zowel voor de jongsten, de oudsten maar ook alle kinderen daartussenin, voorziet de nieuwe speeltuin in uren plezier.

Om te zorgen dat de kinderen van elke leeftijdsgroep zich kunnen uitleven, wordt de speeltuin in verschillende zones aangelegd.

Voor de kleinsten wordt er heuse ontdekkingzone op een speelboerderij met een schuurtje, veerfiguren en een ooievaarsnest voorzien.

Mag het al wat avontuurlijker voor de wat oudere kinderen? Tussen hoge palen komt er een klim- en klauterparcours met een ooievaarsnest centraal in de constructie.

Ook de 12 jarigen vergeten we niet. Een grote toren met tunnelglijbanen, een vogelnestschommel en een klim-en klauterparcours vervolledigen de speeltuin.

De werken staan gepland om te starten half juni. De speeltuin zou, zonder oponthoud door weers- of onvoorziene omstandigheden, tegen het einde van juli klaar moeten zijn.