Tien Wilrijkse ‘Cinemastraten’ in augustus en september

In Wilrijk worden de komende maanden tien straten een avond omgetoverd tot Cinemastraten. De buren zetten er hun stoelen buiten om samen te genieten van een film in openlucht.

Buurtbouwers, het voormalige Stadsmakers in Wilrijk, lanceerde dit voorjaar voor het eerst een oproep aan Wilrijkenaren om hun straat in te schrijven voor een cinemastraat. Het resultaat is een gevarieerd aanbod van tien films over een periode van ruim twee maanden, die start op vrijdag 6 augustus en loopt tot 25 september en waarbij alle Wilrijkse wijken aan bod komen.

De Cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis. Alle bezoekers dienen zich vanzelfsprekend te houden aan de geldende richtlijnen tegen de coronapandemie.

Een overzicht van de Wilrijkse Cinemastraten:

DatumFilmLocatie
vrijdag 6/8Bohemian RhapsodyKoornbloemstraat
vrijdag 13/8A Star is BornTorenblokstraat
zaterdag 14/8ShrekPastoor Schattenstraat
zondag 15/8De Zaak AlzheimerUitspanningstraat
vrijdag 27/8La La LandValaarstraat
zaterdag 4/9My SpyHeldenplein
zaterdag 11/9PinocchioFrans De Cortlaan
vrijdag 17/9The Singing ClubGarden Citylaan
zaterdag 18/9Allez, Eddy!Schuurveldlaan
zaterdag 25/9YesterdayMonnikenplein

Elke film start ‘s avonds bij het invallen van de duisternis. Een gedetailleerd overzicht staat op de website van cultuurcentrum De Kern www.ccdekern.be (klik hier voor de rechtstreekse link).

De Cinemastraten zijn een initiatief van het district Wilrijk, cultuurcentrum De Kern en Buurtbouwers (het voormalige Stadsmakers in Wilrijk).

Ook openluchtcinema in de zomerbar Chillrijk.be

De Cinemastraten zijn niet de enige plekken in Wilrijk waar je onder de sterrenhemel van een goede film kan genieten. Ook de zomerbar Chillrijk.be in het Park van Eden zet naar jaarlijkse gewoonte cinema op het menu. Op dinsdag 10 augustus wordt de Vlaamse horrorfilm ‘Yummy’ vertoond. Een week later, op dinsdag 17 augustus, kan je in de zomerbar genieten van de Hollywoodactie van ‘Bad Boys for Life’, geregisseerd door het Antwerpse duo Adil El Arbi en Billal Fallah.

Meer informatie over zomerbar Chillrijk.be vind je op http://www.chillrijk.be/overzicht.

“Door gezellige filmavonden in elke wijk te organiseren willen we op een heel laagdrempelige manier het cultuurcentrum tot in de straten brengen”, vertelt districtsschepen voor cultuur Hans Ides. “Met een ruim aanbod van films kan iedereen even dichtbij huis een filmpje meepikken.”