NIEUWS

 

Tour Elentrik kleurt nu ook Wilrijkse wijken Centrum en Koornbloem

Tour Elentrik is een tweede keer neergestreken in het district Wilrijk. Dit keer gaven kunstenaars 20 grijze nutskasten in de wijken Centrum en Koornbloem een nieuw uitzicht. In die laatste wijk ligt de klemtoon op het werk van kunstenaar Panamerenko.

 

Tien Wilrijkse ‘Cinemastraten’ in augustus en september

In Wilrijk worden de komende maanden tien straten een avond omgetoverd tot Cinemastraten. De buren zetten er hun stoelen buiten om samen te genieten van een film in openlucht.

skatepark wilrijk
 

Wilrijk pakt tijdens zomermaanden uit met pop-up skatepark

Skaters komen tijdens de zomervakantie extra aan hun trekken in Wilrijk. Op initiatief van schepen van jeugd Hans Ides werd aan de Edegemsesteenweg een tijdelijke extra zone gemaakt. Die staat er tot eind augustus.

 

Een nieuwe speeltuin voor het Wanninckhovepark

In het Wanninckhovepark (’t Neerhofke) bouwt het district vanaf juni een nieuwe en grotere speeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Hans Ides, schepen ven jeugd voor CD&V in Wilrijk : “Na de nieuwe pluktuin, aanpak voetbalveldje en bloemenweide de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. We kiezen er na inspraak van de buurt bovendien bewust voor om de speeltuin uit te breiden en ook meer banken te zetten.”

 

Er is nieuwe hoop voor de kinderboerderij in Wilrijk!

30 april is er opnieuw een uitspraak gevallen over de zaak rond de kinderboerderij in Wilrijk. Nadat de rechtbank in 2019 al oordeelde dat de voormalige uitbater Greenmarx zich niet hield aan de opgelegde afspraken en de site liet verkommeren, werd nu ook in beroep beslist dat stad Antwerpen over de gehele lijn gelijk heeft.