Districtsschepen

District: Wilrijk

39, papa van twee zeer enthousiaste kinderen van 2 en 4 jaar. Geboren en getogen Wilrijkenaar, scoutsleider, gitarist, mini-voetbalfanaat en Beerschot-Wilrijkfan. In het verleden zette ik me al hard in voor jeugd, cultuur en het groen in Wilrijk. Met nieuwe zaken als Wintervonk, rommelmarkt Valaar, kunstgrasveld Valaarhof, stripmuur, A12-grafittifestival, erfgoedborden, bijenwandeling, tuinstraat ,stadslandbouw, nieuwe speeltuinen en de nieuwe zaal van ons cultuurcentrum zijn kiemen gepland om op verder te bouwen. Verder wil ik met een vernieuwd zwembad, nieuwe toekomstbomen om fijn stof te capteren en tal van extra initiatieven voor eenzame senioren (leesclubs, zorgstraten,…) ook en vooral een warm Wilrijk.

Berichten:

Een nieuwe speeltuin voor het Wanninckhovepark

In het Wanninckhovepark (’t Neerhofke) bouwt het district vanaf juni een nieuwe en grotere speeltuin voor kinderen tot 12 jaar. Hans Ides, schepen ven jeugd voor CD&V in Wilrijk : “Na de nieuwe pluktuin, aanpak voetbalveldje en bloemenweide de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. We kiezen er na inspraak van de buurt bovendien bewust voor om de speeltuin uit te breiden en ook meer banken te zetten.”

Verder lezen

CD&V Wilrijk maakt met het groenbouwers project het district klaar voor de toekomst

Groenbouwers is de gloednieuwe verzamelnaam van een reeks acties waarmee het district Wilrijk werk wil maken van minder verhardingen, meer groen en meer opvang van water in het straatbeeld. Zo kunnen Wilrijkenaren onder meer een gevelregenton kopen aan voordeeltarief, planten aanvragen bij het district of de tegels van hun verharde voortuin laten ophalen door stadsdiensten.

Verder lezen