Districtsschepen

District: Wilrijk

39, papa van twee zeer enthousiaste kinderen van 2 en 4 jaar. Geboren en getogen Wilrijkenaar, scoutsleider, gitarist, mini-voetbalfanaat en Beerschot-Wilrijkfan. In het verleden zette ik me al hard in voor jeugd, cultuur en het groen in Wilrijk. Met nieuwe zaken als Wintervonk, rommelmarkt Valaar, kunstgrasveld Valaarhof, stripmuur, A12-grafittifestival, erfgoedborden, bijenwandeling, tuinstraat ,stadslandbouw, nieuwe speeltuinen en de nieuwe zaal van ons cultuurcentrum zijn kiemen gepland om op verder te bouwen. Verder wil ik met een vernieuwd zwembad, nieuwe toekomstbomen om fijn stof te capteren en tal van extra initiatieven voor eenzame senioren (leesclubs, zorgstraten,…) ook en vooral een warm Wilrijk.

Berichten:

CD&V Wilrijk maakt met het groenbouwers project het district klaar voor de toekomst

Groenbouwers is de gloednieuwe verzamelnaam van een reeks acties waarmee het district Wilrijk werk wil maken van minder verhardingen, meer groen en meer opvang van water in het straatbeeld. Zo kunnen Wilrijkenaren onder meer een gevelregenton kopen aan voordeeltarief, planten aanvragen bij het district of de tegels van hun verharde voortuin laten ophalen door stadsdiensten.

Verder lezen

Met de Kerkelei telt het district Wilrijk nu in totaal 5 schoolstraten

Het district Wilrijk, de stad Antwerpen en Parkschool Ieperman hechten veel belang aan een veilige schoolomgeving. Daarom nemen ze enkele verkeersmaatregelen in de Kerkelei.Vanaf maandag 4 januari (na de kerstvakantie) tot en met 30 juni 2021 zal de Kerkelei als schoolstraat worden ingericht, om de verkeersveiligheid aan de schoolpoort en in de buurt te verbeteren.

Verder lezen