CD&V-senioren regio Antwerpen bezochten de kathedraal

Op donderdag 9 maart in de namiddag stond een groepje senioren te wachten om de kathedraal binnen te gaan. De regen was gestopt en paraplu’s dichtgevouwen. Nog even wachten om binnen te gaan, is er nog iemand op komst?

Eenmaal binnen wacht ons een reeks kunstwerken die ons onmiddellijk herinneren aan onze katholieke traditie. Het beeld van de man die het kruis draagt van Jan Fabre valt direct op. Het staat op een plaats met gedempt licht, gekozen door de kunstenaar zelf.

Even later wordt onze aandacht getrokken op een mededeling dat we kunnen meegaan met een gids die gratis een rondleiding geeft. Een meevaller van formaat. We volgen hem doorheen het machtige gebouw, kijken vol bewondering naar kunstwerken, de schilderijen van Rubens, alles ondersteund door de uitleg van de gids.

Na de rondleiding gaan we naar “De Plek”, een ontmoetingsruimte in de kathedraal waar we even op adem komen en met een drank in de hand nog wat kunnen nagenieten van deze prachtige namiddag.

Een volgende bijeenkomst zal te vinden zijn in de kalender van de CD&V. We mikken op hetzelfde succes als dit bezoek aan de kathedraal!

Wilfried De Rijck
Seniorenvoorzitter Antwerpen