Kickboksclub ASA Namsaknoi staat op straat

De kickboksclub ASA Namsaknoi zwerft, al sinds hun oprichting in augustus 2020, van locatie naar locatie met haar 100 leden en nog een hele hoop op een wachtlijst.

Zaterdag 2 december trainden ze een laatste keer in een locatie van Kras Noord. Maar daar kwam ook weer een einde aan en de club staat nu letterlijk op straat. Zo dreigen een grote groep jongeren hun sport te moeten opgeven. Jongeren die daar tot vier keer per week komen en die uitlaatklep echt nodig hebben.  

De begeleiders zijn ook bijzonder ongerust dat hun pupillen nu geen regelmaat meer zullen hebben en terug op straat gaan rondhangen. Bijzonder jammer want de club biedt naast het sportieve luik ook verschillende randactiviteiten aan voor jongeren en volwassenen. Ze gaan hun trainingen nu buiten aanbieden, los in de wintermaanden. 

Kortom we begrijpen niet goed hoe het zo ver kon komen.  

Daarom vroegen we schepen Beels en Wouters op de gemeenteraad naar uitleg. We begrijpen dat Namsaknoi een erkende Antwerpse sportclub is. Waarom werd er ooit mee gezocht naar een oplossing voor hun huisvesting?  Waarom hebben ze geen plek in een van de stedelijke sportinfrastructuren, buurtsporthallen, gedeelde schoolinfrastructuur,…?

Nahima Lanjri

Fractieleider CD&V Antwerpen en Federaal Kamerlid.