Nieuws

 

Dringende nood aan herstellingswerken fietserstunnel

Op 19 oktober 2021 werd de fietserstunnel aan de Kennedytunnel gesloten door de Antwerpse politie. Een deel van het plafond stortte in. Hierdoor kon de politie de veiligheid niet garanderen tot nadere inspectie.

 

Kinderopvang, een zorgenkindje.

Het leven herneemt zich volop. Nu de mondmaskers stilaan af mogen, verdwijnt ook het grootse coronasymbool. Alles terug naar het oude normaal zo voelt het.

  

Opening premetrotunnel onder Kerk- en Pothoekstraat!

Na jaren aandringen wordt ons werk beloond. De ongebruikte premetrotunnel onder de Kerk- & Pothoekstraat zal geopend worden in 2024.

  

Turnhoutsebaan wordt fietsstraat

We lazen vanmorgen met een glimlach de krant. Na verschillende jaren vragen naar een oplossing voor fietsveiligheid van de Turnhoutsebaan, onder meer nog als districtsraadslid in Borgerhout, wordt de Turnhoutsebaan omgedoopt tot een fietsstraat.

 

Pleidooi voor meer verkeersveiligheid in Antwerpen

Na het tragische ongeval van 24 augustus in de Lange Leemstraat riep CD&V Antwerpen nogmaals op om verkeersveiligheid een prioriteit te maken. Veiligheid boven doorstroming is voor ons absoluut de norm. Op 19 september 2021 ging ik hierover in debat met schepen Koen Kennis bij ATV in Wakker op Zondag. Sam Voeten bracht deze bezorgdheden ook in de Antwerpse gemeenteraad.

 

Verkeersveiligheid in de stad: Re-engineer, Re-educate, Re-inforce, Re-engage.

Opnieuw fysiek kunnen gemeenteraden, is een fijn gevoel, maar dat het ook meteen in het licht van een tragische ongeval is, gooide uiteraard een sombere schaduw over deze avond.

  

CD&V reageert op anti-LGBTQ stickers in Antwerpen

Vlaams parlementslid voor CD&V Orry Van de Wauwer reageert scherp op de anti-LGBTQ-stickers die in het Antwerpse straatbeeld geplaatst worden. Op die stickers staat een doorstreepte regenboogvlag met de woorden ‘gewoon normaal’, gericht tegen de LGBTI-gemeenschap.

 

Lidgeld bib stijgt met 200%

De commissieavond van schepen Nabilla Ait Daouad bracht ons een vernieuw retributie en gebruiksreglement voor de stedelijke bibliotheken. Dat de schepen gaat voor administratieve vereenvoudiging en zo een aantal drempels tracht weg te laten om mensen vlot tot in de bib te krijgen, onderschrijven we graag mee.

 

Stad Antwerpen wordt dan toch partner van de EDC

De aanhouder wint! De stad Antwerpen wordt een partner van de European Disability Card. Als antwoord op mijn vragen bevestigde de bevoegde schepen dat de EDC zal worden opgenomen in het nieuwe stedelijk toegankelijkheidsplan. De stad hoopt het nieuwe toegankelijkheidsplan tegen het einde van 2021 klaar te hebben.

 

Noodhulp 2.0

Er beweegt wat in de noodhulp. Recent lanceerde schepen Tom Meeuws een aangepast reglement en stilaan lijken de meeste noodhulporganisaties zich daarop te organiseren. Alleen krijgen we toch ook een noodkreet te horen vanuit die noodhulp.