Nieuws

 

Orry op ATV

Herbekijk hier Orry op ATV – Wakker op Zondag

  

Cd&v wil dat de openluchtzwembaden in Antwerpen open blijven

Het stadsbestuur van Antwerpen vermindert het aantal openingsdagen voor de zwemvijver in het Deurnese Boekenbergpark en het openluchtzwembad De Molen op Linkeroever. Cd&v wil dat de openluchtzwembaden in Antwerpen open blijven. Orry Van de Wauwer diende daar in de districtsraad van Antwerpen initiatieven voor in.

   

Onvergunde uitbreiding van de luchthaven Deurne kan niet voor cd&v

De luchthaven van Deurne is uitgebreid in landbouwgebied, zonder vergunning. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer ondervroeg Vlaams minister van Omgeving Demir hierover in het parlement. “Een onvergunde uitbreiding van de luchthaven Deurne kan niet. Een regularisatie van deze overtreding is ook uitgesloten voor cd&v”.

 

Wild van Wilrijk?

Bekijk hier een hele fijne fotocollage van wat Wilrijk te bieden heeft.

  

10 Miles, u was weer fast & furious

Helaas een jaar zonder onze geroemde appelsientjes-stand, het mag niet meer van de organisator :). Maar daarom niet minder inzet van onze lopers.

   

Regels LEZ moeten ook gelden voor het openbaar vervoer

“Regels LEZ moeten ook gelden voor het openbaar vervoer”, zegt Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (cd&v). Vanaf 2026 moet

  

Eindelijk, telling van Antwerpse dak-en thuislozen

Na 2.5j vragen stellen door gemeenteraadslid Nahima Lanjri, gaat het gebeuren! De stad Antwerpen voorziet vanaf najaar 2023 een monitor om onze Antwerpse dak-en thuislozen beter in kaart te brengen.

   

Reactie op annuleren Queer Iftar in De Roma

k hoop dat de Queer iftar in de Roma toch zal doorgaan, en dat de stad bekijkt hoe zij de veiligheid van het event kan garanderen.

Het is niet makkelijk voor jongeren om uit te komen voor hun seksuele geaardheid. Zeker voor jongeren die gelovig zijn is dit nog moeilijker. Initiatieven zoals de Queer iftar voor moslimjongeren of de aanspreekpunten binnen de Katholieke Kerk zijn daarom zo belangrijk. Zij creëren zo belangrijke safe spaces.

   

Niet Arenberg maar cultuurschepen doet aan cancel culture

De Arenbergschouwburg in Antwerpen besloot om vier klassieke schilderijen in de gerenoveerde trappenhal te vervangen door hedendaagse kunst van fotograaf Mous Lamrabat. Schepen van Cultuur Daoud (N-VA) verbiedt dit en plaatst de originele schilderijen terug, omdat ze “niet aan cancel culture wil doen”, aldus de schepen. “Niet Arenberg maar cultuurschepen doet aan cancel culture” reageert Orry Van de Wauwer (cd&v).