Nieuws

  

Er is nieuwe hoop voor de kinderboerderij in Wilrijk!

30 april is er opnieuw een uitspraak gevallen over de zaak rond de kinderboerderij in Wilrijk.

  

Tulpenpluk voor de zorg

Zeg het met een boeketje: polderdistrict schenkt 13.000 tulpen aan Antwerpse ziekenhuizen

 

Nahima Lanjri: tussenkomt actuadebat Let’s Go Urban

Het lijkt wel of we de voorbije dagen hebben kennis gemaakt met het nieuwe woord van het jaar. Om handig de verantwoordelijkheid van een aantal hoofdrolspelers af te wenden, pakt het stadhuis uit met het woord ‘systeemfout’.

 

Monitoren dak- en thuislozen

Uit cijfers blijkt dat dak- en thuisloosheid in zowat alle Europese landen toeneemt.

 

Drugsgeld wordt niet enkel via Borgerhout witgewassen

Nahima Lanjri: “De geldstromen uit de drugscriminaliteit worden niet enkel via de Turnhoutsebaan witgewassen, blij dat burgemeester De Wever dat nu ook erkend en op verschillende handelsassen al acties ondernam ’’.

 

Let’s Go Urban… 400.000€ weg, hoe kon dit gebeuren?

Vanmorgen in De Ochtend op Radio 1 riep ik het stadsbestuur op om meer uitleg te geven over de gebrekkige controle op de subsidies aan Let’s Go Urban.
“Het kleinste vzw’tje dat een paar honderd euro ontvangt wordt streng gecontroleerd. Bij Let’s Go Urban ging het om miljoenen en was de controle oppervlakkig en slordig. Er moet dus nagekeken worden, waarom er daar gewerkt werd met twee maten en twee gewichten.”

  

Podcast Nahima Lanjri en Sabine De Bethune

Inclusieve samenleving mag geen dode letter blijven. In onderstaande aflevering van Doorbraak Radio geven Nahima Lanjri en Sabine de Bethune meer uitleg over de nood van een specifieke verankering van rechten van personen met een handicap in de grondwet.

 

Breng dak- en thuisloosheid in kaart

Onlangs werd voor het eerst in ons land het aantal dak- en thuislozen via een steekproef in kaart gebracht, onder leiding van prof. Hermans en met steun van de Koning Boudewijnstichting. De stad Antwerpen maakte geen deel uit van dit onderzoek, dat liep in Gent, Limburg, Luik en Aarlen. Nochtans vraagt een effectief beleid om duidelijke cijfers en een nauwgeztte monitoring. Ik riep schepen Meeuws op ook de stad Antwerpen te laten deelnemen aan de komende tellingen.

 

Nood aan meer integriteitsonderzoek bij de Antwerpse politie

De georganiseerde drugscriminaliteit krijgt het vanaf nu een stuk moeilijker in onze haven en stad. Dankzij het ontsleutelen van gecodeerde Sky ECC-toestellen is er plots een schat aan informatie beschikbaar waardoor de drugsnetwerken voor een groot stuk blootgelegd worden. Dit dankzij een sterke samenwerking tussen de politie en het parket. De cocaïnehandel heeft duidelijk een slag gekregen, maar is zeker niet verdwenen. Bijkomende inspanningen zijn noodzakelijk om de strijd tegen de cocainehandel verder op te drijven. Ik vroeg burgemeester De Wever naar het verdere verloop van de acties en naar de samenwerking met o.a. het gerecht, lokale politie en parket.

 

De keuze van de Kerk: mensen aantrekken of afstoten?

Als zoekende gelovige, die ook homo is, kwam de nieuwe tekst uit Rome hard aan. De Kerk moet immers een keuze maken: mensen aantrekken of afstoten? Ik sluit me aan bij de visie van Antwerps bisschop Johan Bonny.