Nieuws

skatepark wilrijk
  

Wilrijk pakt tijdens zomermaanden uit met pop-up skatepark

Skaters komen tijdens de zomervakantie extra aan hun trekken in Wilrijk. Op initiatief van schepen van jeugd Hans Ides werd aan de Edegemsesteenweg een tijdelijke extra zone gemaakt. Die staat er tot eind augustus.

 

De vaccinatietrein op Spoor Oost mag niet stilvallen

De spuitjes zijn er, de mensen om ze te zetten misschien niet. Nu het pad van de vrijheid helemaal open ligt, na veel onzekerheden in de levering van vaccins, stokt de bezetting van verschillende vaccinatiecentra.

 

Zwemvijver Boekenberg

Het weer laat het de laatste dagen wat afweten, maar juni startte met zomerse temperaturen.

 

PFOS – Tussenkomst Nahima Lanjri

PFOS, een telg uit de PFAS-chemicaliën doet Antwerpen hard wakker worden. Lees hier de tussenkomst van Nahima Lanjri op de extra gemeenteraad van 21 juni.

 

Overlast rond het MAS moet aangepakt worden.

Het liep dit weekend weer vreselijk mis aan het MAS.

 

Privatisering zorgbedrijf

CD&V steunde op de gemeenteraad van mei de hervorming van het zorgbedrijf. Lees hier de tussenkomst van raadslid Caroline Bastiaens:

  

Recyclagepark Berendrecht-Zandvliet-Lillo

De stad Antwerpen kondigde midden mei aan dat het containerpark van Zandvliet in september zal verdwijnen. De bewoners van het polderdistrict reageren verbolgen op het district en ook JONGCD&V is hier niet over te spreken.

 

Stad zet medewerkers en jongeren Let’s Go Urban aan de deur

De medewerkers van Let’s Go Urban die hun ontslag via de media moeten vernemen, jongeren die in gesprek willen gaan met de stad maar genegeerd worden,…

  

Akkoord over uitbreiding van het rouwverlof

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft het wetsvoorstel van parlementslid Nahima Lanjri (CD&V) met unanimiteit goedgekeurd dat het rouwverlof uitbreidt bij het verlies van een kind of partner.

  

Oproep voor onderzoek naar alternatieven voor de Antwerpse Scheldebrug

Bij het project voor een brug over de Schelde blijven vragen opduiken. Naast de eerdere vraagtekens rond kostprijs, optimale variant en economische impact, zet nu ook de hoogste Schelde autoriteit het licht op rood voor een Scheldebrug. CD&V Antwerpen roept op om alternatieven meer en beter te onderzoeken.