De vaccinatietrein op Spoor Oost mag niet stilvallen

De spuitjes zijn er, de mensen om ze te zetten misschien niet. Nu het pad van de vrijheid helemaal open ligt, na veel onzekerheden in de levering van vaccins, stokt de bezetting van verschillende vaccinatiecentra.

Heel wat vaste vrijwilligers hebben er maanden mee voor gezorgd dat er volop geprikt kon worden in de vaccinatiecentra over heel Vlaanderen. Ze geven er steeds meer de brui aan. We kunnen hen uiteraard alleen meer heel erg dankbaar zijn voor hun inzet. Met de vakantie in het vooruitzicht dreigen er zo nog meer gaten te vallen. Ook in Antwerpen werd er al gewaarschuwd voor een tekort aan vrijwilligers, zeker nu de vaccinatie zijn piek bereikt. Burgemeester de Wever deed een oproep om mensen te motiveren hun steentje nog bij te komen dragen. Er wordt ook gekeken naar jonge vrijwilligers. De stad wil jongeren en jongerenorganisaties overtuigen om vrijwilligerswerk te komen doen in het vaccinatiedorp op Spoor Oost, in return krijgen ze dan hun prik.

Uiteraard steunen we elke oproep tot burgerschap. Maar we stelden ons toch de vraag of de stad niet meer kan steunen op eigen medewerkers. Ik vroeg dan ook aan bevoegd schepen Els Van Doesburg om maximaal stedelijke medewerkers tijdelijk in te zetten, mochten er gaten vallen. Ze schoof jobstudenten naar voren als oplossing. Dat is spijtig want er zijn zeker stedelijke medewerkers die zin en expertise hebben om de vaccinatietrein niet te laten stilvallen.

Zelf goesting om als vrijwilliger te werken in het vaccinatiecentrum? đŸ‘‰https://antwerpen.vaccovid.be

Nahima Lanjri

Fractieleider CD&V Antwerpen en Federaal Kamerlid.