CD&V reageert op anti-LGBTQ stickers in Antwerpen

Vlaams parlementslid voor CD&V Orry Van de Wauwer reageert scherp op de anti-LGBTQ-stickers die in het Antwerpse straatbeeld geplaatst worden. Op die stickers staat een doorstreepte regenboogvlag met de woorden ‘gewoon normaal’, gericht tegen de LGBTI-gemeenschap.

Het voorbije weekend verschenen in het Antwerpse straatbeeld verschillende stickers met daarop de woorden ‘gewoon normaal’, een duidelijke boodschap gericht tegen de LGBTQ+ of LGBTI-gemeenschap. LGBTI staat voor Lesbian, Gay, Bi, Transgender en Intersekse. Het beeld lijkt geïnspireerd door de ‘LGBT-vrije zone’-stickers die de conservatieve Poolse krant Gazeta Polska in 2019 verspreidde onder haar lezers.

Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer is verbouwereerd: “De stickeractie tegen #LGBT’ers is onbegrijpbaar en verontrustend.  Ook in Vlaanderen zijn er nog vele anti-LGBT-gevoelens. Gelukkig bij een marginale groep mensen.”

Volgens Van de Wauwer is de stickeractie georkestreerd om haat en polarisatie te verspreiden. “De Antwerpse politie heeft daders opgepakt. Verder onderzoek moet uitwijzen wie allemaal achter de actie zit. Mogelijks zit hier meer achter, namelijk een goed georganiseerde en gefinancierde anti-gender en anti-LGBT beweging, met onder andere Schild & Vrienden als Vlaamse organisatie. Dat maakt dit zo verontrustend. Dit is meer dan een stickeractie, dit is de start van een aanval op onze verworven rechten en vrijheden. Dit kunnen we niet toelaten,” vindt Van de Wauwer.

“Gewoon normaal”?

“Gewoon normaal”? De stickeractie tegen #LGBT’ers is onbegrijpbaar en verontrustend. Ook in Vlaanderen zijn er nog vele anti-LGBT-gevoelens. Gelukkig bij een marginale groep mensen. Maar hier zit meer achter, namelijk een goed georganiseerde en gefinancierde anti-gender en anti-LGBT beweging, met o.a. Schild & Vrienden als Vlaamse organisatie. Dat maakt dit zo verontrustend. Dit is meer dan een stickeractie, dit is de start van een aanval op onze verworven rechten en vrijheden. No passeran!