EDC, het is gebeurd!

Het is ook in Antwerpen eindelijk gelukt om als stad partner te worden van European Disability Card. Met dank aan gemeenteraadslid Nahima Lanjri om dit telkens weer op de agenda te plaatsen.

Al heel deze legislatuur strijdt fractieleider Nahima Lanjri voor de implementatie van de European Disability Card (EDC). Deze kaart maakt dat burgers met een erkende handicap ondersteuning kunnen krijgen bij het vertonen van deze kaart. Enkele Antwerpse stedelijke musea hadden al een partnerschap met de EDC-kaart lopen. Maar de stad als echte partner bleef toch uit. Het was bij dit bestuur altijd ja, maar… of we gaan dat onderzoeken. Tot in aanloop naar het toegankelijkheidsplan er toch een opening kwam om dit grondiger te bekijken en er plots bereidheid leek om deze Europese kaart uit te rollen in onze stad. Nahima Lanjri herinnerde dit bestuur er elke keer weer op.

Nu is het dus zo ver. Stad Antwerpen trekt dit nu door naar alle stedelijke diensten met een vrijetijdsaanbod. En ging daarom een partnerschap aan met de EDC-kaart. Zowel de Antwerpse musea’s als cultuurcentra, zwembaden aanvaarden nu de kaart op gans het Antwerps grondgebied. Zo engageert de stad zich eindelijk voor een volwaardig en toegankelijk vrijetijdsaanbod voor élke Antwerpenaar en bezoeker van de stad.

Meer info? Lees hier.

Nahima Lanjri

Fractieleider CD&V Antwerpen en Federaal Kamerlid.