Zwembad Sorghvliedt baart zorgen

Zwembad Sorghvliedt in Hoboken is sinds donderdag 17 februari gesloten voor het publiek, wegens een probleem aan het plafond.

Het klonk toon dat er nog verder onderzoek moest gebeuren voor er meer duidelijkheid kon gegeven worden over de duur van de sluiting. Publieke zwemmers worden tijdens de sluiting toegeleid naar andere stedelijke zwembaden in de buurt. Ook voor scholen en clubs die in Sorghvliedt actief zijn, zocht Sporting A in samenspraak met hen naar oplossingen.

We zagen op het college van 11 maart een aanbesteding passeren voor een ruimtestelling en lazen dat de stadsingenieur tot half april tijd nodig had om verdere conclusies te maken. Verdere communicatie bleef tot op heden echter uit naar de zwemmers. Zwemmers die hun thuisbasis niet zo graag opgeven en abonnementhouders van Sorghvliedt die ondertussen veel (betaalde) zwemtijd verloren zien gaan. We stelden schepen Wouters dan ook enkele vragen naar de actuele status.

Hij gaf aan dat het zwembad alvast tot september buiten gebruik zou zijn. Er is een oplossing gevonden voor het schoolzwemmen en abonnementhouders kunnen in andere Antwerpse zwembaden terecht. Het siert de schepen dat hij snel naar een oplossing werkt, maar het vestigt toch maar weer de aandacht op de ouderdom van onze zwembaden en de nood aan extra zwemwater in onze stad.

Caroline Bastiaens

Gemeenteraadslid, oud-schepen van cultuur, fiere mama.