Sloop recyclagepark Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Op de laatste gemeenteraad stond de sloop van het recyclagepark op de agenda. In de plaats komt een bos. Een mooi voorbeeld van vergroening volgens het college.

Nochtans zijn de bewoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo echt niet gediend met het verdwijnen van hun recyclagecentrum. Dat blijkt ook uit de breed ingevulde petitie die in ons polderdistrict rond ging. Het gevoel dat daar leeft: minder, minder, minder.

Een bos planten is dan de makkelijke uitweg. Want wie is er tegen extra groen? Wij vinden het in dit geval een foute keuze, het maskeren van de afbouw van publieke dienstverlening. De stad behandelt dit district echt stiefmoederlijk en geeft hen een tweederangsbehandeling. Elke inwoner betaalt evenveel gemeentebelasting, maar ze krijgen daar niet hetzelfde voor terug

De inwoners moeten nu een heel lange afstand afleggen om hun grof vuil kwijt te kunnen. Begin er maar eens aan hé, met grote verbouwingswerken. Helemaal naar de Luchtbal, helemaal naar Stabroek,…

Sam Voeten

Trotse tweelingpapa. Geboren in ‘t district van tram 3. Al 30 jaar Antwerpenaar.