Prijsstijging woonzorgcentra

De dagprijzen in de woonzorgcentra gaan vanaf 1 mei met 8 procent omhoog.

We riepen vorige maand al eens op om met de stijgende inflatie rekening te houden. Toen om onze partnerorganisaties te vrijwaren van hogere kosten door hen de indexatie toe te kennen in hun afsprakennota’s. We zijn nog geen maand verder of de inflatie impacteert nu ook het Zorgbedrijf.

De dagprijzen in de woonzorgcentra gaan vanaf 1 mei met 8 procent omhoog. Dat dit een economische realiteit is waar we lokaal weinig kunnen aan veranderen beamen we. Maar het kostenplaatje baart rusthuisbewoners en hun familie toch heel wat financiële zorgen. Het gaat toch algauw om een gemiddelde maandelijkse verhoging van 140-150€ per bewoner. Dat is een stevige sprong.

We vroegen schepen Van Doesburg dan ook om uitleg op de laatste gemeenteraad. Helaas beet deze scherp van zich af en verweet ons, samen met se andere oppositiepartijen, van blind te zijn voor de economische realiteit. dit naast een verwijtend vingertje richting beleidsniveaus waar ze zelf geen deel van uitmaken. Jammer, want we verwachten van een schepen toch wat meer warme betrokkenheid als het gaat over Antwerpenaars die zich zorgen maken over hun oude dag.

Nahima Lanjri

Fractieleider CD&V Antwerpen en Federaal Kamerlid.