PizzaDays maakte het wat bont in Sint-Andries

Het evenement “PizzaDays” vond plaats op donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei 2023. Dat onze stad bruist vinden we prima, maar dit evenement van vier dagen bracht blijkbaar heel wat overlast met zich mee.

Zo schreven buurtbewoners burgemeester De Wever aan met volgende besognes:

  • Er waren muziekoptredens gepland van 13u tot en met 22u maar (behalve zondag) werd er vooraf al luide muziek gespeeld of was er een soundcheck (zaterdag al om 10u). Bovendien zou de muziek pas stilgelegd zijn na 23u en pas nadat de buurtbewoners via de Blauwe lijn melding hadden gemaakt.
  • Verder bleef er elke avond afval achter op het plein, onder de banken, in de buurttuinen en in de gemeenschappelijke plantenbakken.
  • Daarnaast bleken de bewoners ook op de hoogte van dit meerdaags evenement. Dat commercieel was en eigenlijk ook geen link met de buurt had.

Fractieleider Nahima Lanjri vroeg de burgemeester naar een reactie op dit schrijven en naar het verloop van dit evenement. De burgemeester gaf toe dat er inderdaad heel wat misgelopen is bij dit evenement en hij is op dit moment niet bereid hen volgend jaar opnieuw een vergunning te geven. Ze riep de organisatoren op van zeker met de buurtbewoners het gesprek verder aan te gaan, want we hebben natuurlijk wel graag dat onze stad leeft, maar de buurt moet het kunnen dragen en liefst van al actief betrokken worden.

Herbeluister de commissie hier.

Lees artikel Gazet van Antwerpen hier.

Lees artikel Het Laatste Nieuws hier.

Nahima Lanjri

Fractieleider CD&V Antwerpen en Federaal Kamerlid.