Nieuws

  

Met LEES! opnieuw een sterke Boekenbeurs in Antwerpen

Met LEES! is er weer een Boekenfestival. Van 27 oktober tot 6 november kunnen alle boekenliefhebbers opnieuw terecht in de Antwerpse Expo!

  

Stadsloketten

De stad gooit haar dienstverlening grondig om. We gaan naar 4 regio-loketten en 6 stadsloketten met heel beperkte openingsuren. Daarnaast komen er een aantal onbemande contactpunten.

 

Prijsstijging woonzorgcentra

De dagprijzen in de woonzorgcentra gaan vanaf 1 mei met 8 procent omhoog.

  

Sloop recyclagepark Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Op de laatste gemeenteraad stond de sloop van het recyclagepark op de agenda. In de plaats komt een bos. Een mooi voorbeeld van vergroening volgens het college.

 

Zwembad Sorghvliedt baart zorgen

Zwembad Sorghvliedt in Hoboken is sinds donderdag 17 februari gesloten voor het publiek, wegens een probleem aan het plafond.

 

RUP Pelikaanstraat

Het RUP Pelikaanstraat werd goedgekeurd op de laatste gemeenteraad. We vinkten onze bedenkingen nog eens af.

 

Stedelijke indexsprong verarmt organisaties

Het inflatiecijfer is in februari opgelopen tot 8,04%, het hoogste cijfer sinds 1983. Maar de stad weigert de indexaanpassing door te voeren in de budgetten van de talloze partnerorganisaties in de cultuur, jeugd, armoedesector,… . Met deze stedelijke indexsprongen verarmen ze de organisaties en hun slagkracht enorm.

  

Havenfusie is een feit

Nadat Vlaanderen de fusie tussen Antwerpen en Zeebrugge al op groen licht zette, keurde de gemeenteraad van Antwerpen gisteren deze fusie ook goed. Gemeenteraadslid Sam Voeten kwam tussen om onze steun te onderlijnen. Dit is zonder meer historisch.

  

Steun Oekraïne

Het oorlogsgeweld aan de buitengrenzen van Europa treft ons allen bijzonder hard. De stroom vluchtelingen uit Oekraïne zwelt elke dag aan, op 30 dagen zijn er al ruim 3,7 mio mensen Oekraïne ontvlucht. Dat we aan de vooravond staan van de grootste Europese vluchtelingencrisis sinds WOII, wordt helaas elke dag duidelijker.

 

Catershoeve

Stoere taal rond Vleerakkerhoeve, maar de Catershoeve verbrokkelt ondertussen verder… .