Nieuws

  

Cd&V wil behoud van fietsbus in de Antwerpse haven: er is geen alternatief.

Cd&v Antwerpen betreurt de keuze van het Antwerpse Havenbestuur om het traject van de Fietsbus in te korten. Lijsttrekker Orry Van de Wauwer wil deze beslissing terugdraaien: “Jaarlijks vervoert de Fietsbus rond de 120.000 passagiers naar de Antwerpse havenbedrijven. Deze gebruikers worden nu terug in de wagen gejaagd om naar hun werk te gaan.”

  

Evenementen in de stad dreigen te verdwijnen

JONGCD&V Antwerpen vreest dat allerhande evenementen in de stad zullen verdwijnen, door de hoge transport- en dienstverleningskosten die de stad sinds 1 april aanrekent. Hierdoor zullen verenigingen minder ondersteuning aan de stad vragen, wat hun werking niet ten goede komt. Ook evenementen georganiseerd in en door de districten zijn de dupe. “Het lijkt eerder een platte besparing op kap van de verenigingen en districten dan een sensibiliserende maatregel”

  

Antwerps schepencollege negeert al drie jaar goedgekeurd Cd&v-voorstel om BBQ’en in Antwerpse pleinen en parken mogelijke te maken: geen respect voor Antwerpse districtsraden.

Het Antwerps stadsbestuur voerde in 2020 een verbod in op het barbecueën in de Antwerpse straten, pleinen en parken. CD&V Antwerpen ging zo’n drie jaar geleden meteen in verzet, hun voorstel om kleinschalig barbecueën in de publieke ruimte opnieuw mogelijk te maken, desgevallend met niet-publieke (eigen) barbecues kreeg in de Antwerpse districtsraad een ruime meerderheid van Groen, Open VLD, Vooruit, PVDA en DSA achter zich. Enkel N-VA stemde tegen.

  

Pensioenakkoord bereikt, maar we zijn er nog niet!

Er is een pensioenakkoord bereikt. Een stap naar een pensioensysteem waarin mensen die werken worden beloond en de groeiende vergrijzingskosten worden beperkt. Ook een stap om de Europese middelen vrij te maken die broodnodig zijn voor de heropbouw van onze economie. Maar er zullen de komende jaren zeker nog extra stappen gezet moeten worden. Samen met cd&v willen we nog verder gaan.

   

Grote cruiseschepen horen niet in de historische binnenstad

Onderzoek van Toerisme Vlaanderen naar cruisetoerisme toont aan wat wij al langer zeggen: grote cruiseschepen horen niet thuis in historische binnenstad. De economische voordelen zijn klein, de maatschappelijke kosten zijn groot. Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer (cd&v) vraagt een actieplan om het beleid rond cruisetoerisme te hertekenen.

 

Kom helpen op de Antwerp Pride 12/8

Elk jaar trekt Cd&v mee de stoet op gang van de Antwerp Pride. Een knotsgek, kleurrijk feest dat je eens moet meegemaakt hebben.

  

Nieuw cultuurreglement “Nieuwe makers” krijgt een onvoldoende.

De gemeenteraad stemde maandag de cultuursubsidies voor startende kunstenaars goed. Dit na de besparingsronde van vorig jaar die terecht zoveel

   

Cd&v voert opnieuw actie tegen de halvering van de openingsuren van de districtsloketten

Bijna dag op de dag een jaar geleden protesteerde Cd&v, met een actie op de markten van Ekeren en Hoboken,

  

PizzaDays maakte het wat bont in Sint-Andries

Het evenement “PizzaDays” vond plaats op donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei 2023. Dat onze stad bruist vinden we prima, maar dit evenement van vier dagen bracht blijkbaar heel wat overlast met zich mee.

  

Stad Antwerpen doet mee aan de dak-en thuislozentelling

De Stad Antwerpen neemt voor het eerst deel aan de dak- en thuislozentelling die dit jaar doorgaat op 20 oktober 2023. Dienst- en hulpverleners maken op die dag samen een momentopname van de situatie van dak- en thuislozen in de stad.